Koleerinen temperamentti on äkisti kiihtyvä, tulinen, suuttuva ja lauhtuva, toimintavalmis, kiihkeä, kiivas ja aloitekykyinen. Motiivina on elää kiihkeästi, päästä itse esille, saada asiansa läpi, aiheuttaa liikettä, muutoksia, sensaatiota, olla tapahtumien keskellä. Ei voi sietää määräilyä. Unohtaa muiden ihmisyyden. Kaikkien asioiden on tapahduttava nyt, ei viiveellä. Ei muista aina hymyillä.

Sangviininen temperamentti on eloisa, henkevä, innokas etsimään seuraa, monipuolinen, puhuu paljon, hukkaa kaiken, ilmaisukykyinen ja hyppelehtivä. Motiivina on olla asioiden ja ihmisten välittäjä, yhteisyyttä lisäävä ja sosiaalisia tavoitteita edistävä.  ns. ”tuuliviiri” ja ”ihmisten ilo”

Flegmaattinen temperamentti on sisäänpäinkääntynyt, melko hiljainen, hidasliikkeinen, takertuva ja epävakaa. Motiivina on saada olla rauhassa, syventyä omiin asioihin, kuunnella omaa psyykeä, etsiä itseä, identiteettiä ja virittäytyä tunteiden ja vaistojen kautta muiden ihmisten luomaan kenttään.

Melankolinen temperamentti on tunne- ihminen, alakuloinen, helposti masentuva, pohtiva, syvämietteinen ja liikkumaton. Ei välttämättä negatiivinen. Jää helposti kiinni pikku juttuihin ja pyörittää niitä mielessä, tehden niistä kriisin. Suunnittelee, mutta mitään ei tapahdu. Motiivina on saada kouriintuva ote elämästä, varmistaa, luoda turvallisuutta ja saada haltuun elämästä mahdollisimman paljon.